Solskydd i trädgården

Sommar och sol är bland det bästa vi har i livet, men det kan ju bli för mycket av det goda också. När solen verkligen steker på så kan det behövas ett bra solskydd. Här är några tips som hjälper dig att skapa skön skugga i sommarträdgården.

Solens värmande strålar är livgivande och uppiggande, men när det är som varmast är det ändå bra att vara försiktig med solbadandet. De allra minsta barnen bör helst undvika direkt solsken helt och hållet – men även vi vuxna bör vara försiktiga. Bara en sådan sak som att ozonlagret är betydligt tunnare idag – solen bränner starkare än tidigare. Vem minns inte den extremt heta sommaren 2018 då fläktar och solskydd var svåra att hitta i handeln efter några stekande månader.

Ta det försiktigt med solen

Att sitta och ta morgonkaffet i solens första strålar på morgonkvisten är en njutning men att sitta och steka mitt i solgasset kräver nästan alltid någon form av solskydd. Inte minst riskerar mat att bli dålig om den står i solen för länge.

Markiser

Det finns många typer av solskydd som skyddar bra under riktigt heta sommardagar, här går vi igenom några av dem. En klassiker är den traditionella markisen. Här finns det en uppsjö varianter att välja mellan när det handlar om modell, färg, storlek och funktioner. En terrassmarkis som täcker stora ytor men samtidigt släpper in mycket ljus är en perfekt lösning, men även en enkel pergolamarkis kan fungera bra. Den händige kan sätta upp den själv, men det kan bli en hel del arbete, så vi rekommenderar att du anlitar en kompetent markisfirma för att utföra arbetet. Om det är en större markis kan det vara bra att vara några stycken som utför arbetet.

Glasfibertak

En annan effektiv och trivsam lösning när det handlar om solskydd i trädgården är ett fast monterat glasfibertak. Detta är ett mycket bra alternativ om du vill att altanen ska vara ordentligt skuggad. Ett bra tips är att täcka halva altanen med glasfiber, då kan du välja mellan sol och skugga helt efter ditt humör. Tänk på att ett klart tak släpper igenom betydligt mer av solens strålar om man jämför med ett opalt.

Parasoll

Parasollet är en annan klassisk favorit som alltid är populärt. Flexibiliteten är parasollets största plus, det går att flytta runt efter solens vandring över himlen. Idag går det dessutom att hitta parasoll i massor av modeller och storlekar. En het trend just är asieninspirerade friarmsparasollet som har ett litet extra tak på ovansidan. Denna variant är mycket praktisk eftersom du kan följa solens gång utan att flytta på hela parasollet.

Vi hjälper att montera restaurangmarkis på ett stabilt och säkert sätt
29 Jun 2022