Terrassmarkiser Stockholm

En terrassmarkis ger större flexibilitet

Uteplatsen är den del av huset som ger det lilla extra. Att kunna sitta ute och äta sin frukost, sin lunch eller sin middag, att läsa en bo i solskenet eller att bara kunna sitta och känna hur vinden fläktar - det är ren och skär livskvalitet. Tyvärr - i den här frågan - så bor vi ett land där det varierande vädret har en förmåga att avgöra hur vi lever.

Regnar det så stannar vi inomhus, är det för varmt så kan vi inte sitta direkt i solen och vill vi ha skugga - ja, då måste vi söka oss till ställen där tak finns. Uteplatsen blir i och med detta - i många fall - underutnyttjad; något som är trist sett till vilken typ av kvalitetstid den skänker.

Låt oss installera en terrassmarkis för att skydda uteplatsen från väder och vind! Vi tar fram en skräddarsydd lösning och erbjuder även hjälp med installation och service. Boka in ett hembesök idag!


gul och vit markis över uteplats

Tak eller markis?

Det är väl bara att bygga ett tak och slippa vara så väderberoende? Ja, men hur rimmar ett tak med de dagar man vill ha sol? Vi skulle säga att man snarare än ett tak ska välja en mer mobil lösning i form av en terrassmarkis. med en terrassmarkis så styr man själv och man gör sig mindre beroende av vilket väder som finns.

Skulle det komma sol - ja, då låter man sin terrassmarkis åka tillbaka till det infällda läget. Skulle man få för mycket sol och behöva vila lite i skuggan - ja, då är skuggan bara ett enkelt knapptryck bort. kort sagt: en terrassmarkis är den flexibla lösningen och den som gör att varje säsong blir lite längre - och mycket bättre.

Automatik, skönhet och livslängd

Vi nämnde ett knapptryck; något som inte skedde av en slump. Nej, det vi ska titta närmare på här gäller den teknologiska utvecklingen som skett för terrassmarkiser och vilka fördelar denna utveckling ger dig som privatperson. du kan nämligen styra din markis via fjärrkontroll och du slipper således det gamla bekymret med att - manuellt - veva in den. något som gör att en tidigare känslig punkt som vevarmen inte längre riskerar att ta skada.

En annan aspekt och exempel på utvecklingen gäller de markiser som är “självstyrda” och som sköts genom väderleken. Skulle det exempelvis börja spöregna så dras markisen automatiskt in och detsamma vid kraftig blåst. Det här är bra sett till att du kan lämna ditt hus och vara tryggt medveten om att din markis kommer att vara i ett intakt skick då du väl kommer hem igen.

Det rent estetiska är ytterligare en fördel och här har du - mer än tidigare - ett större urval. Det finns terrassmarkiser i de flesta färger, strukturer och mönster; något som gör det enklare att hitta rätt i förhållande till ditt hus. Och - slutligen: din terrassmarkis kommer att hålla längre idag än vad de gjorde förr. De vävs av andra, starkare vävar idag och är anpassade efter vårt nordiska klimat. Detsamma gäller alla andra komponenter - armar, kassett och vajrar - och det gör att din markis, helt enkelt, får en längre livslängd.

Tillbaka

Sitt ute under tak!