Solskydd

Vi erbjuder specialdesignade solskyddslösningar för alla ändamål

Vi är specialister på solskydd! Utöver markiser erbjuder vi även andra solskyddsprodukter som t ex:

Persienner

Vi tillhandahåller ett stort utbud av persienner av högsta kvalitet. Hos oss hittar du allt från träpersienner till aluminiumpersoner i ett stort antal färger och utföranden. Alla våra persienner är lätta att sköta, är stabila och tåliga och kan förses med motor och solstyrd automatik om så önskas.

Persienner är ett utmärkt val av solskydd om du vill skapa en trivsam inomhusmiljö. Du kan själv välja hur mycket ljus du vill släppa in eller ut ur rummet. Valmöjligheterna när det gäller material, färg och utförande ger dig också stora möjligheter att använda persiennerna som en inredningsdetalj. Persienner är mer än bara ett skydd mot sol och insyn, de är snygga också!

Det finns några saker som man bör tänka igenom innan man skaffar nya persienner. Inte minst måste man vara på det klara med om man vill ha persienner som hänger utanpå fönstret eller en modell som är monterad mellan glasrutorna. Dessa varianter har sina respektive fördelar. Persienner som monteras mellan rutorna blir inte så dammiga och går att hissa ner utan att krukväxter och annat som står på fönsterbrädan hamnar i vägen. Utanpåliggande persienner är å andra sidan lättare att rengöra  och passar bra i fönster med smalt mellanrum mellan rutorna. Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att hitta rätt sorts persienner.

Plisségardiner

Plisségardiner är ett smart, smidigt och elegant alternativ till persienner och andra typer av solskydd. Plisségardiner fungerar dessutom utmärkt som insynsskydd till fönster och balkonger.

Det finns ett stort utbud av modeller som ger stora möjligheter. Du kan välja själv om plisségardiner dras nedifrån eller uppifrån eller ska mötas mot mitten av fönstret. Variationen är stor även när det handlar om färg, mönster och grad av ljusinsläpp, så med plisségardiner har du utmärkta möjligheter att skapa exakt den ljusmässiga miljö som du och din familj önskar sig.

Plissegardiner ger dig chansen att få ett flexibelt och effektivt ljusskydd. Du kan välja mellan en helt mörkläggande väv eller ett mer transparent material, helt beroende ljusmiljön utanför och vilken ljusmiljö du önskar dig.

Plisségardinen är ett perfekt val som alternativ till exempelvis rullgardiner eller persienner. Den består, som namnet anger, av en plisserad väv som man sänker och höjer med hjälp av linor. Detta snygga och funktionella solskydd passar alla sorters fönster, vare sig du föredrar traditionell spröjs eller modern minimalism. Plissén tillverkas efter dina fönstermått och gardinen kan monteras frihängande eller mellan fönsterglasen. Hos våra återförsäljare får du den rådgivning du behöver för att hitta rätt väv. Vi hjälper dig självklart även med mätningen.

Lamellgardiner

Lamellgardiner är ett utmärkt val när man har stora fönster och vill ha ett effektivt solskydd.

Detta solskydd är mycket flexibelt och går att vinkla och dras isär för just det ljusinsläpp eller skydd du önskar.

Lamellgardiner är mycket flexibla och smidiga i användningen. De består av vertikala lameller som man mycket enkelt kan dra för eller upp, helt beroende hur stor avskärmning man behöver.

Lamellgardiner gåt att få i många olika bredder. För att vrida lamellerna använder man en kulkedja och för att flytta dem fram och tillbaka använder man ett lindrag.
Det finns ett stort urval av lamellgardiner, mycket att välja på! Dessa stora valmöjligheter gör att man måste ha koll på en hel del olika aspekter innan man gör sitt val. Först måste man göra en noggrann mätning av fönstren där gardinen ska placeras. Det går både att köpa färdiga lamellgardiner och måttbeställda.

Du bör dessutom tänka igenom vilka specifika behov du har innan du investerar i lamellgardiner. Hur mycket ljusinsläpp vill du ha, vilken färg och vilken utformning du önskar är mycket en fråga om personlig smak. Valet är ditt!

När du har hittat rätt så är nästa steg att välja om man väljer att montera i tak eller vägg, båda metoderna har sina respektive fördelar. Har du fler frågor om lamellgardiner så är det bara att du hör av dig till oss.

Rullgardiner

Rullgardinen är en smidig och lättmanövrerad klassiker med stora valmöjligheter. Vi har ett brett utbud rullgardiner i ett många färger och utföranden. Du kan välja mellan mörkläggningsgardiner som stänger ute ljuset helt och hållet eller lättare material som ger ett visst ljusinsläpp. Smidig mörkläggning med precis lagom mängd ljus. Rullgardiner går dessutom utmärkt att match med övrig inredning. Du kan även välja rullgardiner med elektrisk manövrering och automatik.

Rullgardiner är mycket flexibla produkter som passar i de flesta olika fönstertyper. Det finns ett stort antal tyger och mönster att välja på och flera olika utföranden. Pigga upp din inomhusmiljö med en snygg rullgardin. Rullgardiner är dessutom lättskötta, för rengöring räcker det oftast med att damma eller dammsuga försiktigt. Eventuella fläckar går att få bort med hjälp av en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel.

Rullgardinen går att få med flera slags upphängningsbeslag för montering på såväl horisontella som vertikala ytor. Beslagen är utformade för att släppa in så lite ljus som möjligt mellan karm och list. Vill man mörklägga helt kan man göra ett tillval i form av fasta sidoskenor.
Rullgardinen är ett smidigt och snyggt alternativ för solskydd och fungerar dessutom utmärkt som snygg inredningsdetalj.

Solfilm

Solfilm – ett bra val för ett skönare inomhusklimat. Denna solskyddsprodukt är mycket bra både med tanke på din plånbok eller miljön. Det är dyrare att kyla ned ett hus än att värma upp det och med hjälp av solfilm kan du ta bort mer än hälften av den solvärme som kommer in genom fönstren. Ett mycket effektivt sätt att sänka värmen inomhus under varma sommardagar. På vintern has solfilm dessutom en isolerande effekt. Dessutom skyddar den golv, tapeter och annan inredning från att blekas av solen. Ljusinsläppet är fullgott samtidigt som du slipper bländande sol och irriterande reflexer på tv och dator.

Solfilm monteras idag för det mesta på fönstrets utsida, det blir bäst effekt på det sättet. I vissa fall är det dock att föredra att montera solfilmen på insidan. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt. Våra duktiga montörer hjälper dig att sätta upp solfilmen.

Det går att få solfilm både med och utan spegeleffekt, helt beroende på vilken variant du föredrar. Glasklara fönsterfilmer reflekterar inget ljus och syns därför inte alls, men det finns också tonade varianter som ger en viss spegeleffekt. Vilken som passar bäst beror helt på vilka funktioner du efterfrågar. Mo

Har du fler frågor om solfilm eller någon annan solskyddsprodukt så är det bara att höra av dig till oss. Välkommen!

Vilket solskydd ska man ha?

 


Denna sida fokuserar främst på våra markiser men du är alltid välkommen att kontakta oss via mail eller telefon så berättar vi mer om våra övriga solskyddsprodukter och hur vi kan hjälpa just dig.  

Utöver markiser erbjuder vi även persienner, lamellgardiner och andra solskydd