Nya markiser till uteserveringen

Som restaurangägare vill man kunna erbjuda sina gäster maximal komfort oavsett väder. Har man begränsat med plats inomhus, men desto mer på trottoaren, torget eller i parken utanför, satsar man såklart hårt på att få till en bra uteservering för sommarsäsongen. En uteservering lockar alltid folk, och blir dessutom ett skyltfönster till din restaurang inför den mörkare och kallare årstiden. Det är lätt att få folk att stanna till, slå sig ner och smaka på mat och dryck.

”Några bord och stolar på uteserveringen är sällan tillräckligt, det skapar en känsla av utsatthet för elementen som kan vara ganska så krävande när man slagit sig ner för en stunds avkoppling”

Ju mer du gör för att göra uteserveringen välkomnande, desto fler gäster får du och desto längre vill de stanna. Några bord och stolar är sällan tillräckligt, det skapar en känsla av utsatthet för elementen som kan vara ganska så krävande när man slagit sig ner för en stunds avkoppling. Ett minimum är åtminstone parasoller vid varje bord, sköna för gästerna att slå sig ner under när solen gassar och man vill ha något kallt att läppja på. En ännu bättre lösning är markiser.

Skapa trivsel på uteserveringen med markiser

Med markiser kan du täcka hela uteserveringen och maximera ytorna. Under en stor restaurangmarkis får alla gäster plats och du kan möblera hur du vill, med soffor, långbord och andra lösningar. Gästerna skyddas mot sol, regn och blåst vilket gör att du kan hålla uteserveringen öppen och välbesökt i alla väder (med eventuell reservation mot stormar).

På kvällen tänder du belysningen som fästs i taket och slår dessutom på infravärmen, som även den enkelt fästs i takkonstruktionen. Värme och mysig belysning är oslagbart om man vill att gästerna ska känna sig hemma och stanna länge.

Typer av restaurangmarkiser

Det finns många olika typer av restaurangmarkiser, men det de har gemensamt är att de, till skillnad från terassmarkiser som används till altaner, ofta är utrustade med stödben. Detta gör att de blir stabilare och dessutom kan täcka en större yta. En restaurangmarkis kan antingen fästas i en fasad, om uteserveringen ligger i direkt anslutning till restaurangen, eller vara helt fristående, vilket passar bra när uteserveringen ligger i en park eller en trädgård.

markis på en uteservering

En vanlig lösning är så kallade pergolamarkiser. Dessa består av en solid konstruktion i aluminium eller trä med stödben och tvärgående takreglar. Över konstruktionen kan man vid sol eller regn dra markiser, både över taket och på sidorna. Dessa markiser är ofta flexibla och man kan anpassa dem efter hur mycket sol, regn eller blåst som finns för tillfället. En annan vanlig lösning för dessa markiser är att de kan kombineras med ett tak i glas, vilket i princip gör dem till ett enklare uterum.

Ställ höga krav på väven

Det är viktigt att man väljer en markisväv av hög kvalitet till sina markiser, om man vill att de ska hålla flera säsonger. En markis utsätts för mycket under en sommarsäsong - sol, vind, regn och kanske till och med hagel.

Välj en markis i en färg som smälter in i miljön och med husfasaden. Tyget ska varas slitstarkt och gärna extra förstärkt och impregnerat mot fukt.

På markisväven kan du även välja att trycka restaurangens logga, något som ser professionellt ut och dessutom blir gratis reklam. Vi hjälper dig att utforma och ta fram en snygg markisväv som passar till din uteservering.

Kom och se vårt urval av markiser för uteserveringar

Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta en bra markis till din uteservering. Vi har stor vana av att ta fram och installera snygga och säkra markiser för uteservering. Besök oss gärna i vårt showroom i Hägersten, där du kan titta och känna på olika typer av restaurangmarkiser och hitta den markis som passar bäst för just din restaurang.

Vi hjälper dig att montera din restaurangmarkis på ett stabilt och säkert sätt
1 Jun 2023