Restaurangmarkiser | Pergolamarkiser | Uteservering

Här berättar vi mer om markis pergolarestaurangmarkiser och hur de kan användas.

Svenskar blir allt mer kontinentala i sina vanor. Vi älskar at få en stund i solen med ett glas vin eller en kopp espresso på caféets uteservering. Att träffa vännerna över en bit mat alldeles intill en levande innerstadsgata under en markis är ett nöje som blir allt populärare.

Det finns många typer av markiser som kan hjälpa till att skapa den trivsamma miljön som alltid efterfrågas på stadens uteserveringar. Terrassmarkiser, fönstermarkiser eller pergolamarkiser kan hjälpa restauranter, barer och caféer att öka sin affärspotential på många plan.

Mycket att tänka på när man väljer markis

Det finns många aspekter att tänka på när man ska välja markis till restaurantens uteservering. Hur stor plats har du utanför restauranglokalen? Finns det möjlighet att expandera med ett stort antal platser under sommarhalvåret? En utebar tenderar att bli ett mycket populärt häng om man skapar en miljö som folk trivs i. En pergolamarkis eller ett terrasstak kan skapa en cool atmosfär som lockar innefolket att hänga kvar och trivas fram emot småtimmarna. Integrerad värme och musik skapar fantastiska möjligheter till en festlig kväll.

"På rätt plats kan en uteservering utrustad med rätt markis vara suverän reklam. Det där sköna sorlet som bildas på en uteservering i kombination med dofterna från maten lockar folk, det vet vi sedan tidigare. På detta sätt kan rätt val av markis till caféet påverka affärerna på ett mycket positivt sätt".

Markisen bör täcka en stor yta

När det handlar om restaurangmarkiser så är en av de viktigaste egenskaperna att de kan täcka en stor yta. Folk måste få plats att ha det trevligt runt borden och i baren, spillda drinkar i trängseln runt baren gör ingen glad. Se till att hitta en markis där det finns lite extra utrymme vid sidan av bord och stolar, det utrymmet behövs för att umgänget ska fungera smärtfritt.

Stabilitet och hållbarhet är självklart också viktigt, ingen restaurant vill åka på problem med försäkringsbolaget efter att en markis rasat mitt under en krogkväll. I dag finns en rad markiser som tål det mesta, och automatiken gör att de inte behöver utsättas för onödigt slitage. Manövreringen bör helst vara enkel, och med dagens automatiserade system så är detta ett allt mindre problem.

Sist men inte minst är självklart estetiken mycket viktigt, för att en uteservering ska vara riktigt inbjudande så bör solskyddet vara snyggt och passa in i den aktuella miljön. Ta en titt på vårt stora utbud eleganta markiser, du hittar säkert något som passar in på just ditt etablissemang.

Vi hjälper att montera terrassmarkis på ett stabilt och säkert sätt
15 Sep 2018