En bra markis är inte bara solskydd utan förlänger sommaren genom att även skydda mot regn och rusk. I kombination med t.ex. infravärme blir terrassmarkisen ett riktigt effektivt skydd för din uteplats.
För den som vill ha en flexibel uteplats som både kan släppa in sol och skydda mot regn är en terrassmarkis ett perfekt alternativ till en permanent lösning som plast- eller plåttak – dessutom är den betydligt snyggare än både plast och korrugerad plåt!
Inglasade uterum är inte heller ett alternativ som tilltalar alla. Förutom att kostnaden är hög blir det inglasade uterummet ofta på tok för varmt under högsommarn, särskilt då uteplatsen vetter mot väster eller söder.
Naturligtvis är även en terrassmarkis en investering, så det är viktigt att välja en med hög kvalitet redan från början. Alla markiser blir per definition utsatta för all slags väderlek; förutom att vara resistenta mot sol och regn är även vinden en faktor.
Här i Stockholm har vi ett mycket varierat klimat, så kraftig väv och robusta anordningar är ett måste i alla utsatta lägen, och lönar sig i längden då den inte går sönder efter bara något eller några år.
Idag är materialen bättre överlag än de var för några år sedan, men det är ändå viktigt att se till att kvaliteten på den markis man köper är bra. Det finns också fler färger och mönster än tidigare att välja på.
Enfärgade och klassiskt randiga markiser är fortfarande de mest populära modellerna, men det är allt fler som satsar på annorlunda färgkombinationer och mönster. Tveklöst är det så att husets markiser förändrar hela husets framtoning, så testa gärna något lite annorlunda om du vill att huset ska skilja sig från mängden. Hör av dig till oss så hittar vi en lösning för just dig.
Andra inlägg
- Markiser till sekelskifteshus
- Finns det något värde i att köpa begagnade markiser?
- Bygg din egen pergola
- Nya markiser till uteserveringen
- Är det möjligt att byta väv på en markis?
- När ska man ställa in trädgårdsmöblerna?
- Sju vanliga frågor om markiser
- Solskydd i trädgården
- Solfilm på fönster – så gör du
- Solskydd växthus – behövs det?