Markis med tryck - Hur en markis kan fungera som en reklampelare

Många ser en markis enbart från dess ursprungliga syfte - att skydda mot solen och för att ge svalka inomhus och till valda områden utomhus. Detta kan man göra om man köper markiser privat och till den egna villan. Är man istället företagare, driver en restaurang, ett café eller har någon typ av butik - ja, då gäller det att se sina markiser ur ett litet annat perspektiv. Där är markiser nämligen den perfekta reklampelaren. 

röd markis med tryck till cafe

Vi tänkte dock passa på att komma med några goda råd i detta och peka på några vanliga fel som begås då butiksägare väljer sina markiser. Många ser nämligen till att dels välja fel typ av markis och därefter kröna detta misstag genom att smälla upp en stor blaffa i form av sin egen logotyp. Det kan faktiskt ge en motsatt effekt. Istället för att kunderna lockas till butiken (eller vilken typ av verksamhet det nu än må handla om) så ser man markisen och tycker att denna ser smaklös ut; något som gör att den känslan smittar av sig på resten av intrycket. Här kan man tänka själv. Hur sugen blir du att äta på en restaurang där en skrikig markis ska försöka attrahera dig som kund?

Markis med tryck - tänk på detta

Hur ska man då tänka? Först och främst så gäller det att hitta rätt färg på sin markis. Den ska dels matcha fastighetens färg och dels så ska den inte skilja sig från hur andra markiser i området ser ut rent färgmässigt (något som brukar vara en förutsättning för att ens få tillstånd att sätta dit den).

Nummer två gäller själva trycket och var man ska placera det. vår erfarenhet säger att en central placering är absolut bäst och att man har en fördel om man håller det lite sparsmakat. Det fel många gör är att man tar i från tårna. Här är jag - kom och köp! Man glömmer att det smakfulla ofta är det lite mer diskreta. Det lockande ligger i det dolda. naturligtvis: du måste synas genom trycket på din markis - men du gör det även om väljer ett lite mindre typsnitt.

Kvaliteten på trycket är också något som ska sättas i fokus. I och med att din markis kommer att sitta utomhus så kommer regn och snö (om du inte monterar ner markisen och förvarar den inomhus under vintern) att påverka skicket. Än värre än ett blaffigt tryck är ett tryck där exempelvis bokstäver saknas. Välj således företag med omsorg innan du trycker din logga på dina markiser. Ett tips i detta är att lägga på några kronor och få ett broderi på markisen istället. Det håller längre och är - i de flesta fall - betydligt snyggare.

Vi kan hjälpa dig med markiser och andra typer av solskydd
20 Nov 2017