Vertikalmarkiser Stockholm

Vertikala markiser ger stora fördelar

Vertikalmarkiser fungerar på samma sätt som en persienn - men med några väsentliga skillnader. 

  • De sitter på utsidan: En vertikalmarkis monteras på utsidan av fönstret och fäst i skenor, direkt på vägg eller i fönsterkarmen.

  • De klarar tuffa väderförhållanden. Den speciella väven gör att en vertikalmarkis klarar av de, något oberäkneliga väderförhållanden som råder i Sverige. Regn, blåst, sol eller snö spelar ingen roll.

  • De är vackrare. Sätter man vertikalmarkiser på en fastighet så kan man, med ett relativt enkelt grepp, förändra hela fastighetens karaktär. I synnerhet om man väljer en lite mer färgglad nyans. Att jämföra med den grå, trista persiennen.

  • De styrs via motor. En fördel är att man kan styra sin vertikalmarkis genom en fjärrkontroll och att man således sköter den bekvämt från soffan snarare än att gå upp och dra i ett snöre. Till protokollet ska även föras att det finns vertikala markiser som sköts via en vevanordning.

  • Möjlighet att se ut. Det tunna duken ger en möjlighet att se ut även då markisen är nedfälld. Detta utan att insynen påverkas nämnvärt.

Vi installerar och servar vertikalmarkiser till kunder i hela Stockholm. Kontakta oss för att boka in ett hembesök! 


Skillnader mellan vertikalmarkiser och fönstermarkiser

Några skillnader som vi tycker är viktiga att belysa. Som husägare - där man har ett större urval - så tycker vi att man kan ställa vertikalmarkiser mot fönstermarkiser snarare än mot persienner. Även dem emellan finns det några skillnader som vi tycker att man ska ta hänsyn till och som talar till fördel för den vertikala markisen.

  • Inga utstickande delar. En fönstermarkis och anordningen för en sådan sticker utanför fönstret. Det gör att exempelvis kraftig vind kan påverka samt att även regn - i viss mån och om den saknar skydd genom exempelvis ett taksprång - kan göra att den åldras i förtid. En vertikalmarkis sitter plant mot fönstret och löper inte alls samma risk tack vare detta.

  • Fungerar perfekt vid lågt stående sol.

  • Vid speciellt blåsiga platser och för flerfamiljshus så är vertikalmarkiser ofta ett bättre alternativ.

Hitta rätt solskydd

Det finns en fråga som många hus- och fastighetsägare brottas med och där man kan ha stora problem med att hitta en lösning. Detta i form av ett lämpligt solskydd. I synnerhet gäller detta för fastighetsägare som, nästan uteslutande, väljer det uppenbara skyddet i form av persienner. persienner som dels är billiga, dels fungerar bra mot att skydda mot sol och som dels också ger god isolering. Vad mer kan man begära? Ja, vad sägs om det rent estetiska?

Persienner må vara ytterst funktionsdugliga, men särskilt snygga är de inte. dessutom så har de en annan uppenbar nackdel och detta i form av att man inte kan se ut om man befinner sig inne medan persiennerna är nedfällda. Något som - främst i storstäder - nästan är ett måste då man vill hindra insynen i sin bostad. Det här har varit - och är, fortfarande, för många - ett problem, men mycket tyder på att det finns en annan lösning.

Tillbaka till förstasidan!

Markiser för alla tillfällen!