Takmarkiser Stockholm

Takmarkis för uterum 

Det finns idag lite större möjligheter fören husägare att tillföra huset det där lilla extra - utan att behöva vänta in en massa byråkrati. Att man idag kan bygga ett större uterum i anslutning till sitt hus och slippa ansöka om bygglov gör att många väljer detta alternativ för att höja sin levnadsstatus. ett inglasat uterum är ett rum där man kan äta måltider, där man kan sitta och ta det lugnt och där man får en chans att andas.

Från utsidan så får man också det där lyftet som krävs och där uterummet i fråga ger mer lyx, personlighet och karaktär. Att man slipper söka om bygglov ska dock inte misstas som att det är fritt fram för att bygga - man måste fortfarande få ett godkännande från Byggnadsnämnden i sin kommun.

Takmarkiser erbjuder bra skydd till uterummet. Kontakta oss för att boka in ett hembesök eller för en kosntadsfri offert!


takmarkis över uteplats

Med detta sagt så tänkte vi titta lite närmare på ett problem som många upplever med sina uterum - i synnerhet de som är helt inglasade: ska man välja ett traditionellt tak eller ska även detta vara av glas? Vi skulle säga att det tredje alternativet är det bästa - nämligen att välja ett tak av glas; men med en markis innanför. Det finns nämligen speciella takmarkiser för uterum som går att montera på insidan av taket; dessa gör att man under varma dagar kan skaffa sig skugga, stänga ute solen och få en behagligare miljö i rummet. Dels så kan man välja att dra in markisen om man känner att man vill ha det varmare.

I och med att en markis för uterum - monterad på detta sätt - sitter på insidan så blir skötseln minimal och livslängden blir väldigt lång. Vi skulle säga att denna lösning ger bäst resultat sett till den extrema flexibilitet man ges som husägare.

Fungerar även för en pergola

Det ska här även tilläggas att en takmarkis för ett uterum även går att applicera till en annan populär tillbyggnad; nämligen en pergola. Av samma skäl: väljer man det traditionella taket för en pergola - med horisontellt löpande plintar - så får man en vacker lösning. men, den är inte särskilt effektiv och flexibel. Plintarna i fråga ger - kompletterad med olika hängväxter - viss skugga; men de skyddar inte mot regn och de ger inte sol om man vill ha det. En takmarkis däremot; den ger skydd och den går att öppna upp så att man själv kan välja beroende på hur vädret är och vilken miljö man för tillfället föredrar.

Oavsett om man söker efter en takmarkis för uterum eller för en pergola så rekommenderar vi att man tar professionell hjälp vid monteringen. Som vid alla typer av markiser så handlar det dels om ett precisionsjobb och dels också om ett tungt sådant. Att betala lite extra för en professionell montering ger bättre effekt och en avsevärt längre livslängd för markisen i fråga.

Läs mer om andra typer av markiser!

Stabila skydd för altan, uteplats eller uteservering!