Sidomarkiser Stockholm

En sidomarkis ger det perfekta vindskyddet

De flesta uteplatser ligger bra i förhållande till solen. Bygger man en veranda eller en uteplats så gör man detta antingen baserat på morgon- eller kvällssol i första hand. Som grund ser man till det rent estetiska och vilken typ av veranda/uteplats som är bäst lämpad för huset i fråga. Bra så - bor man i Sverige så måste man ta tillvara på de få tillfällen då solsken ges och man måste maximera tiden då det är möjligt att vara utomhus.

Frågan är bara hur man gör med vinden? Att solen skiner är ingen garanti för att det inte blåser och lite beroende på var man bor - exempelvis vid kusten - så kan vinden göra en uteplats nästintill obrukbar: trots solskenet. här krävs det skydd och ett flexibelt sådant innebär att man investerar i en sidomarkis. En sidomarkis påminner om hur ett klassiskt vindskydd ser ut och just i anslutning till en uteplats så är denna lösning perfekt.

Hur fungerar den då; är det bara att sätta upp en sidomarkis varje gång det blåser och plocka ner den vid lä? Inte riktigt. En sidomarkis fästs ofta fast i väggen och fungerar på samma sätt som en vanlig markis gör; skillnaden är att denna går horisontellt istället för vertikalt och att den därmed ger ett bättre skydd mot lågt stående sol, mot vind och mot insyn från grannar. Det går även - beroende på modell - att fästa en sidomarkis exempelvis i golvet på en uteplats och ha den i vinkel åt två olika håll.

Vi hjälper dig att installera skräddarsydda sidomarkiser för alla behov! 2 års garanti på alla arbeten.Ett bra komplement till fönstermarkisen

Man kan säga att en sidomarkis är en flexibel vägg som du själv kan styra genom att ha den in- eller utfälld. En annan fördel gäller det rent estetiska. Du har - efter eget tycke och smak - en stor valfrihet kring vilken färg, struktur och mönster du vill ha på din sidomarkis. Det här gör att många husägare väljer att ta ut svängarna lite och få en lite mer personlig uteplats. man behöver inte vara rädd för att använda färger på samma sätt som vid en vägg där dels kostnaden för att måla om är hög och där dels arbetet med det är ganska krävande.

En sidomarkis är dessutom ett perfekt komplement till exempelvis en terass- eller en fönstermarkis. Vi skulle säga att detta är den optimala lösningen på det vanligt förekommande problemet gällande sol och vind i Sverige. En väldigt prisvärd sådan, dessutom.

 

Läs mer om vad det finns för andra typer av markiser här!

Komplettera din uteplats!