Korgmarkiser Stockholm

En korgmarkis för lite mer lyx

Säger man ordet markis till någon så är det troligt att denne beskriver en sådan som ett runt, bulligt tyg som sitter ovanför fönstren på exempelvis hotell. En korrekt beskrivning av en specifik typ av markis som går under benämningen korgmarkis. 

Att folk relaterar till just en korgmarkis snarare än den vanligare fönstermarkisen beror på att just korgmarkisen är den äldre modellen och att denna typ av markis således finns på många äldre byggnader - som nämnda hotell - och att man därmed tagit denna modell till sitt undermedvetna. Går du omkring i exempelvis Stockholm och passerar Grand Hotell så kommer du att se korgmarkiser och detsamma gäller om du vandrar i New York, London eller paris och passerar någon byggnad med anor - på dessa är korgmarkisen det självklara valet.

Hör av dig om du är intresserad. av att få korgmarksier installerade på din villa eller ditt radhus! Vi erbjuder komplett service och 2 års garanti!


korgmarkiser på målad villa

Kan man ha korgmarkiser hemma? 

Innan vi fortsätter tala om denna modell så ska vi även säga att det finns andra typer av markiser där vi bland annat kan nämna en vanlig fönstermarkis (den vanligaste sorten idag ) samt en större terassmarkis (som fungerar som ett slags flexibelt tak ovanför exempelvis en veranda på baksidan).

En korgmarkis har samma effekt på en villa som på en fastighet. Man får mer lyx, man ger sitt hus en tydligare karaktär och personlighet och man får samtidigt ett väldigt bra skydd mot solen. Det finns dock vissa saker som man bör tänka på då det kommer till korgmarkiser och valet av sådana. Vi tänkte rada upp några enkla tankar om som vi tycker kan vara värda att veta om innan ett eventuellt köp.

  • Måttbeställ. Det är viktigt att dina korgmarkiser anpassas efter varje specifikt fönster. Ditt hus har förmodligen fönster av olika storlekar och det gäller här dels att hitta en baland - behöver alla en korgmarkis och i så fall vilka? Hur skapas en symmetri?  - och dels så gäller det att markisen  fråga passar fönstren. Det kan vara bra att ta hjälp av återförsäljaren här - både för att hitta rätt balans och för att få de korrekta måtten.

  • Monteringen. Även här kan det professionella hjälpen visa sig vara guld värd. Vår erfarenhet säger att det är svårt för en privatperson att lyckas fullt ut vid monteringen. Dels så är jobbet ganska tungt, dels så kan det ske på högre höjd och dels så är det svårt att få en korgmarkis rakt och i linje. Gör man fel så påverkas dels husets utseende till det sämre och dels så får man inte samma effekt i form av skydd mot solen; något som, trots allt, är markisens primära uppgift.

  • Manövreringen. En korgmarkis styrs genom linor på in- eller utsidan av huset. Det ger inte samma flexibilitet som kommer med exempelvis en fönstermarkis. En sådan går att styra via fjärrkontroll och det är en fördel om man jämför dessa båda modeller. En korgmarkis kräver, helt enkelt, lite mer jobb.

  • Vill du synas? En korgmarkis är extra gångbar för näringsidkare. Detta då den speciella formen lämpar sig extremt bra för ett tryck på. Det finns många butiker som använder sig av korgmarkiser som ett sätt till marknadsföring och för att attrahera kunder. Detta ställer dock stora krav dels på trycket och dels på designen. Sköts det inte snyggt så riskerar man motsatt effekt.

Tillbaka till startsidan!

 

Ett klassiskt utseende med gott skydd!