Fönstermarkiser Stockholm

En fönstermarkis har stora fördelar

Det vanligaste solskyddet i Sverige är persienner och det är en väl fungerande lösning som dock har vissa tydliga nackdelar. Den klaraste gäller insyn kontra utsyn och det hela faller sig ganska naturligt. Har du dina persienner nedfällda för att slippa sol i ögonen eller för att stänga ute nyfikna blickar - ja, då kan du heller inte själv se ut. För villa- och husägare finns dock alternativ i form av fönstermarkiser.

Fönstermarkis är den vanligaste typen av markis och det är också den som vi anser ger flest fördelar.

Om vi först ska beskriva hur den ser ut och hur den fungerar så kan vi - förenklat - säga att en fönstermarkis ser ut som en duk man monterar ovanför fönstren. Fördelen här är att markisen i fråga är ställbar och går att reglera både höjd- och längdmässigt. Det innebär en större flexibilitet där man som husägare själv kan anpassa sina markiser efter hur solen ligger på. Detta i kombination med skyddet som en fönstermarkis ger gör att vi anser att det finns en klar vinning i denna investering.

Vi skräddarsyr, installerar och servar fönstermarkiser för kunder i hela Stockholmsområdet. Kontakta oss för en kostnadsfri offert eller för att boka in ett hembesök!


vit villa med markiser för fönstren

Skydd både för husägare och för butiker

En fönstermarkis stänger ute uv-strålning, den ger ett gott skydd för möbler (som annars ofta blir blekta av solen) och den ger huset svalka även under den hetaste sommardagen. I och med att en fönstermarkis kommer i olika storlekar så spelar fönstret storlek ingen roll; det kan handla om ett större panoramafönster likväl som ett mindre fönster på husets framsida.

Dessutom så är fönstermarkiser vanligt förekommande bland olika näringsidkare - oavsett om det handlar om butik, en restaurang eller ett café så brukar en fönstermarkis vara lösningen på problemet med för starkt solljus och därmed en alltför het lokal (som sällan är tilltalande för kunderna och som direkt påverkar kommersen).

Att man kan välja en fönstermarkis med fjärrstyrning är en välkommen utveckling. Du slipper således numera veva in- och ut markiser. Det räcker med ett enkelt knapptryck och där du sedan själv kan styra i vilket läge ditt solskydd ska vara i. Ett litet men ska vi också peka på: ett men i form av själva monteringen. Vi skulle definitivt råda dig att ta professionell hjälp vid denna punkt. Detta dels för att det är tungt jobb och dels också för att du genom hjälpen från en professionell montör också får ut bäst effekt av din fönstermarkis.

Tillbaka till markiser!

Eleganta markiser för dina fönster!