Balkongmarkiser Stockholm

Markiser för din balkong

Frågan om vilket typ av solskydd man ska välja har ofta varit en fråga enbart för de som bor i hus eller villa. För en person boende i en lägenhet så har valet ofta varit persienner och detta då det dels är en billig lösning, en lösning som inte stör och en lösning som blir mer enhetlig. Ett alternativ och komplement till persienner är balkongmarkiser.

En balkongmarkis ger skydd såväl inne i lägenheten som ute på balkongen. Vi skräddarsyr, installerar och servar balkongmarkiser för att passa din balkong perfekt. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!


markiser på balkong i flerbostadshus

Mindre hårda regler kring solskydd på balkong

Sant är att man inte har samma flexibilitet. Du kan inte välja att sätta markiser ovanför dina fönster utan att få ett godkännande från styrelsen. Något som man ofta nekas till för att man därigenom skulle förändra fastighetens karaktär och bryta det enhetliga utseende som eftersträvas.

Däremot så finns en annan yta där man inte brukar vara lite strikt utan där man låter medlemmarnas egna tycke och smak få ett större spelrum; detta på balkongen och här finns ett väldigt bra alternativ inom solskydd som vi verkligen skulle rekommendera: en balkongmarkis.

En balkongmarkis ger lite lyx

Innan vi går igenom fördelarna med en balkongmarkis så kan vi dels säga att en sådan även är ett bra alternativ för en mindre uteplats på en villa samt att det även här - i många fall - gäller att få ett godkännande från styrelsen till sin BRF innan man monterar. Med detta sagt så tänkte vi snabbt rada upp några uppenbara fördelar med att välja en balkongmarkis och enklast blir det att följa om vi tar dessa i punktform:

  • Monteringen: Sker genom att man fäster två ben mellan golv och tak. Det här gör att man slipper borra och därmed lämna sår i fastighetens yta. Det fäste man behöver sker genom spännen och deras kraftiga expansion - via fjädrar -  ger stadga, hållbarhet och gör markisen lätt att ta ner vid exempelvis en flytt eller om man vill förvara den inomhus under vintern.

    Vi skulle dock rekommendera en professionell montering. Dels för en bättre effekt och dels för att minimera risken för skada. Ett fall eller en tappad markis från hög höjd kan vara livsfarligt.

  • Utseendet: Du kan välja tyger av alla tänkbara färger och mönster. Men, som sagt, det kanske inte är någon idé att välja det mest skrikiga mönstret på din balkongmarkis. Det gäller att hålla lite diskretion och inte göra så att balkongen skiljer sig alltför mycket från grannarnas.

  • Kvalitet: Både tyg och beslag är framtagna med det nordiska klimatet i åtanke. Du behöver således inte oroa dig för att regn, för mycket sol eller blåst ska påverka kvaliteten på din balkongmarkis. Den kommer att hålla i flertalet år.

  • Flexibilitet: Du kan själv välja läge på din markis. Vill du ha sol så låter du den åka uppåt, vill du njuta av skuggan så fäller du ut den. valet är ditt och den balkongmarkis du väljer kommer att vara väldigt lättmanövrerad.

Tillbaka till markiser!

Solskydd till balkongen!